شامپوی مناسب در هنگام شستشوی بدن یا موها، چربی و آلودگیهای سطحی را بدون آنکه اثر نامطلوبی بر روی مو و یا پوست از خود بر جای بگذارد، پاک میکند.
منوچهر دادگرنژاد، معاون اداره کل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، شامپو را ترکیب مناسبی از یک پاک کننده معرفی کرد که عموماً به صورت مایع بوده و به منظور شست و شوی بدن یا موی سر استفاده میشود.
وی بیان کرد: شامپوی مناسب در هنگام شستشوی بدن یا موها، چربی و آلودگیهای سطحی را بدون آنکه اثر نامطلوبی بر روی مو و یا پوست از خود بر جای بگذارد، پاک میکند.
معاون اداره کل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: اثر شامپو بر روی پوست و موی سر یک اثر سطحی بوده و هیچگونه جذب یا اثر عمقی بر آنها ندارد، لذا موی سر بعد از شست و شو، باید براق، طبیعی، بدون شوره، سفیدک یا شکنندگی باقی بماند.
خصوصیت یک شامپوی مناسب شسته شدن آسان آن از روی پوست و موها و عدم حساسیت پوست و مو است. وی اظهار کرد: شامپوها میتوانند علاوه بر ماده موثره پاک کننده، به منظور لطافت بیشتر مو حاوی مواد نرم کننده نیز باشند و رایجترین نوع تقسیم بندی شامپوها براساس قدرت پاک کنندگی به انواع مخصوص موهای چرب، معمولی و خشک است.
دادگر نژاد شفافیت و عاری بودن از هر گونه مواد خارجی و یکنواخت را از ویژگیهای فیزیکی یک شامپوی مناسب دانست و افزود: یک شامپوی خوب در صورت بسته بندی مناسب و نگهداری در شرایط استاندارد حتما فاقد بوی نامطبوع است و خصوصیت دیگر یک شامپوی مناسب شسته شدن سهل آن از روی پوست و بین موها و عدم حساسیت روی پوست و مو است.
وی تصریح کرد: ویژگیهای دیگری مثل رنگ و بوی مطبوع و مناسب، خاصیت براق سازی مو و شانه پذیری آسان موی مرطوب نشانههایی از یک شامپوی قابل مصرف است و در مورد استفاده از محصولات غیر اصیل هم هشدارهایی داد و گفت: چنین محصولاتی میتوانند باعث ترشح بیش از حد چربی در مو و پوست همچنین تحریک چشم و پوست شده و اثر نامطلوب بر روی پوست، موی سر و چشم بگذارد.
وی با برشمردن نکات قابل توجه مثل مشخصات بسته بندی محصولات ساخت داخل اعم از نام و آدرس کارخانه تولیدکننده، وزن آن و بطور کلی ترکیبات و مواد تشکیل دهنده در زمان تهیه شامپو، بیشترین اهمیت را در توجه به پروانه بهداشتی سازمان غذا و دارو، تاریخ تولید و انقضاء محصول و شرایط نگهداری آن دانست و یادآور شد: در خصوص محصولات وارداتی نیز که برای پیشگیری از دسترسی به کالای تقلبی و قاچاق حتما باید از طریق برچسب اصالت آن را مورد استعلام قرار داد.
برخی شامپوها می توانند به درمان بیماری های بدن از طریق شست و شوی مو کمک کنند و با خاصیتی که به همراه دارند در رفع عارضه های افراد تاثیرگذار باشند. بعضی شامپوها اصلا پاککننده نیستند و فقط دارو محسوب میشوند؛ مثلا شامپو لیندن ۱درصد و شامپو پرمترین ۱درصد که برای درمان شپش مورد استفاده قرار میگیرند و بعد از استفاده از آنها و استراحت ۱۰ دقیقهای باید موها را آبکشی کرد.
در مورد شامپو حرف و حدیثهای بسیاری وجود دارد. برخی افراد معتقدند تنها باید از شامپوهای کلاسیک برای پاککنندگی استفاده کرد اما برخی دیگر به سادگی فریب شرکتهایی را میخورند که از بیاطلاعی مردم سوءاستفاده میکنند و گاهی شامپو را بهعنوان مادهای دارویی که میتواند در قطع یا کاهش ریزش مو یا پرپشتی آن و حتی روشن کردن مو و… موثر باشد، جلوه میدهند تا فروش بیشتری داشته باشند.
در این مطلب در گفتوگویی با دکتر حسین طباطبایی، متخصص پوست و عضو هیئتعلمی دانشگاه علومپزشکی تهران، سعی کردهایم با معرفی انواع شامپوها اطلاعات بیشتری در این زمینه عرضه کنیم تا خریداران و مصرفکنندگان فریب سودجویان را نخورند و هنگام خرید شامپو، محصول مورد نظر خود را با چشمهای بازتر و آگاهی بیشتری انتخاب کنند. در صورتی که شما قصد خرید بهترین شامپو ارگانیک با مناسب ترین قیمت با برند اوریفلیم را دارید می توانید برای دریافت مشاوره برای انتخاب و خرید با تیم دیجی اوریفلیم همراه باشید تا با توجه با نوع مو و نیاز مو شما بهترین شامپو با برند اوریفلیم را به شما معرفی کنند.